pasfoto

Det skal du bruge et pasfoto til

Det skal du bruge et pasfoto til

advertorial

Selvom et pasfoto bliver kaldt et pasfoto, så kan det bruges til mange andre ting også. I dette indlæg får du et indblik i, hvor du skal bruge et pasfoto, og hvorfor du skal det. Læs med herunder.

Du skal bruge et pasfoto i et buskort

Selvom de fleste billetter er digitale i dag, så kan det være nødvendigt, at man får et pasfoto til sit buskort. Det kan det, fordi man skal have et vellignende foto, som er indenfor de rammer, som bliver stillet ift. legitimation af denne slags. På de gammeldags buskort, skulle man have sat sit pasfoto fast i buskortet, så man altid kan bevise, at man er ejermanden af buskortet. Det er dog ikke helt samme vilkår i dag.

autoværksted

Pasfoto til pas

For at rejse til andre lande, så er det nødvendigt, at man har et gyldigt pas. For at få et gyldigt pas, så skal man bruge et vellignende pasfoto. Hvis man ikke har dette, så kan man ikke få udstedt et pas, og kan derfor ikke rejse. Et pas skal skiftes hver 10. år, hvis man er voksen. Det skal det, for at man er sikker på, at man fortsat ligner den person på billedet, og ikke ligner en komplet fremmede.

Anden legitimation

Der er forskellige typer legitimation, hvor det er nødvendigt at have et pasfoto i. Det er dog ikke altid, at det behøver at være et konkret pasfoto. Nogle steder accepterer de også blot et vellignende billede, hvor der er nogle bestemte krav til hvordan billedet må tages. Det er eksempelvis hvis det skal bruges digitalt, eller på noget som et rejsekort eller lignende.

Uanset om du skal bruge dit pasfoto digitalt eller fysisk, så er det en god idé at tage forbi en fotograf, som tilbyder netop disse billeder. De vil nemlig være informeret om hvad reglerne er til det du skal bruge billedet til.

Vi anbefaler solroedfoto, som du kan finde her: https://solroedfoto.dk/fotografering_/pasfoto.