Er planter godt for hjemmet?

Måske har du før stillet dig selv spørgsmålet, er planter godt for hjemmet? Og hvad er det egentligt, at de kan bidrage med, udover at de er flotte at se på. Der er flere grunde til, at planter er et godt valg til din indretning. Det kan du læse mere om i denne artikel. 

5 gode grunde til at indrette med planter

Planter er en slags medicin til sjælen. Når du har planter på dit kontor eller i dit hjem, gør det dig oftere gladere. Med andre ord, så kommer du til at trives i din hverdag. Nogle af grundene til, at planterne har en positiv effekt, er: 

– At planterne forbedrer indeklimaet 

– At planterne øger luftfugtigheden

– At planterne fungerer støjdæmpende 

– At planterne skaber et roligt miljø

– At planter påvirker psyken positivt

Der findes adskillige planter, som er med til at rense luften for kemiske stoffer og som også ilter rummet. Det betyder ikke, at du skal droppe ventilationsanlæg, men blot at planterne har en positiv indvirkning på indeklimaet. Det kan være planter som:

– Aloe vera

– Birkefigen

– Guldpalme

– Væddeløber

– Gummifigen

Disse fem planter kræver heller ikke, at du skal have grønne fingre eller være den helt store haveekspert. De passer sig selv ret godt, så længe du husker at vande dem. 

Eksperter har delte meninger om, hvor vidt planterne egentligt har den positive indvirkning. Men nyere undersøgelser viser, at det har de rent faktisk. Og det koster jo ikke mange penge at afprøve det? Hvis ikke de har en positiv effekt på dit humør og psyke, så har du stadig fået noget pænt at se på. 

Vil du vide mere om planter og indretning?

På nytomhuse.dk kan du læse mere om planter og indretning. I deres artikel med temaet Er planter godt for hjemmet?bliver du guidet til, hvordan du kan indrette hjemmet med planter og hvilke planter det kan være. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *