Få hjælp til at slippe dit misbrug

Har du mistanke om, at du har udviklet et alkoholmisbrug? Så læs med her.

Hvornår er man alkoholiker?

Det kan godt være vanskeligt at give et 100% entydigt svar på oven for stillede spørgsmål. Helt grundlæggende kan man sige at alkoholisme defineres ved en afhængighed og et misbrug af alkohol.

Det kan godt være svært at pege på det eksakte punkt hvor et forbrug af alkohol går hen og bliver problematisk. Men det er et faktum at alkohol er et af de mest afhængigheds skabende stoffer der findes.

Derfor kan man sagtens risikere at havne i alkoholisme efter blot få måneders intenst forbrug af alkohol. Og her efter vil tilstanden blot forværres.

Få professionel hjælp til at komme ud af dit alkoholmisbrug

Et alkoholmisbrug går nemlig ikke bare væk af sig selv. Når først afhængigheden har bidt sig fast giver den ikke sådan bare slip igen. Tvært imod vil du opleve at dit forbrug af alkohol øges idet kroppen udvikler tolerans.

Tolerans er et udtryk for at kroppen har vænnet sig til en vis mængde alkohol i blodet og derfor kræver at denne som minimum vedligeholdes. Hvis du ikke sørger for at opretholde en vis alkohol promille vil du ikke være i stand til at varetage dagligdags funktioner. Det er derfor denne promille benævnes ”funktionspromillen”.

Er du nået til dette punkt i dit alkoholmisbrug vil det være endog særdeles vanskeligt at lægge flasken på hylden. Du bør aldrig selv forsøge dig ed en afvænning idet dette kan være decideret farligt, og meget sjældent lykkes.

De abstinenser, du vil opleve hvis du forsøger at kvitte sprutten fra den ene dag til den anden, tåler ingen sammenligning med almindelige tømmermænd. Og det er på grund af disse abstinenser at de fleste alkoholikere falder tilbage i misbruget igen.

Du kan få hjælp til alkoholbehandling hos Behandlingscenter Søby Park – læs mere på behandlingscentersoebypark.dk