Find ud af hvad du skal betale i ejendomsskat og ejendomsværdiskat

Hvis du går og drømmer om at blive boligejer, så kan du med sikkerhed blive klogere på, hvad det koster at eje sin bolig gennem denne artikel. Der er mange ting at tage stilling til, når man skal købe en bolig. Først og fremmest er det vigtigste at finde den rette bolig, som du kan se dig selv bo i. Herefter skal der være styr på tilstandsrapporten, så du ikke køber dit værste mareridt. Når det er på plads skal prisen sikkert forhandles, så den er fair og god for begge parter.

Her er det en fordel at lægge et budget på forhånd, så du ved, hvad du har med at gøre med, når du køber en ny bolig. I dit budget vil der naturligvis udgifter til lånet samt en opsparing, hvor der løbende sættes penge til side til vedligeholdelse. Her glemmer de fleste at indregne ejerudgifterne.

Hvad indeholder ejerudgifterne?

Ejerudgifterne indeholder en række omkostninger som er faste til henholdsvis Skattestyrelsen og den lokale kommune. Herudover kan der være omkostninger forbundet med den ejerforeninger, som går til vedligeholdelse af fællesarealer m.m. De primære udgifter er ejendomsskatten og ejendomsværdiskatten. 

Her kan vi starte med ejendomsskatten, som også bliver kaldt grundskyld. Det er en opkrævning fra den lokale kommune for værdien af grunden alene. Her indregner man ikke værdien af bygningerne på grundarealet. Denne opkrævning kommer af 2 rater og bliver beregnet ud fra en promille frem for procenter. Promillen er forskellige fra kommune til kommune. 

Hvad er ejendomsværdiskatten?

Ejendomsværdiskatten er en afgift du afregner direkte med SKAT. Her bliver du opkrævet en afgift for værdien af både grunden og bygninger derpå. Det vil som udgangspunkt være 1 % af den samlede værdi, hvis ikke det overstiger 3.040.000 kroner. Hvis det overstiger det beløb, vil opkrævningen lyde på 3 %. 

Bliv klogere på ejerudgifterne hos husblog.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *