Hvad arbejder en blikkenslager med?

Mange tror fejlagtig at en blikkenslager og en VVS’er er det samme men det er reelt 2 forskellige uddannelser og fagområder. Meget enkelt kan man sige, at en VVS’er arbejder inde i huset med vand, ventilation og sanitet, imens en blikkenslager arbejder udenfor. De 2 uddannelser starter sammen og gennemgår basisforløbet sammen, men senere specialisere de sig i hver deres retning.

Oprindeligt stammer blikkenslagerfaget fra smedefaget og en blikkenslager arbejder ofte med blik som navnet også afslører. Det er en blikkenslager, der lægger tag på din carport, ordner dine nedløbsrør og arbejder med altaner. Det er derfor vigtigt at når du ringer efter en blikkenslager, at det er en blikkenslager du har brug for og ikke en VVS’er. Er du i tvivl så spørg, når du ringer til håndværkeren. Dermed spilder du ikke din tid og dit projekt bliver ikke forsinket fordi du har taget fejl af de 2. 

Vælg den rigtige blikkenslager

Inden du siger ja til en blikkenslagers tilbud, er det en god ide at få et tilbud fra mere end en. Dermed sikre du dig, at du ikke ved en fejl er kommet til at ringe til den dyreste og det vil give dig et godt overblik over hvor prisniveauet er. Husk at tage forbehold for, at der kan være forskel i materialevalg og metode.

Brug også tid på at tjekke blikkenslageren på Trustpilot eller en anden lignende side. Du skal ikke tjekke de bedste og værste anmeldelser, men om der er flere kunder der nævner det samme. Er der flere der nævner det samme, er der stor sandsynlighed for at du vil opleve det. Det kan både være positive, som negative oplevelser.

Den tid du bruger inden vil komme dig tilgode senere. Den vil spare dig for mange frustrationer, spildt ventetid, feriedage og sikkert også en helt del penge.