Kan man få træmaterialerne til at holde evigt med træpleje?

Der har jo nok været træer, længe før der har været mennesker, og man kan næsten sætte et lighedspunkt fra dinoernes tid og frem til sådan noget konkret som stubfræsning Lyngby i den forstand, at træerne var der i begge perioder.

Der er kommet nye arter til, de har ændret sig en del, men man ville nok godt kunne genkende et træ fra dengang, som man kan genkende dem i dag.

Desuden bliver træer jo markant ældre end mennesker, og de aldersrekorder er helt vilde for træer!

Derfor kan der måske sidde nogle derude, der så tænker, at hvis de bare bruger og benytter den rette form for træpleje, så burde man vel næsten kunne få ens materialer af træ – hegn, bænke, borde med videre – holde noget nær for altid.

Sådan hænger verden bare ikke sammen på den måde.

Intet varer evigt

Man kan bestemt foretage en hel masse af træpleje i forskellige afarter, så man kan få ens træ til at holde sig ikke bare pænt, men også brugbart i ufattelig mange år, så det næsten kan overgå til den næste generation.

Men når man har at gøre med den slags trætyper og -sorter, så er der jo taget ud af deres almindelige økosystem.

Det vil sige, at de ikke er i direkte kontakt med naturen via deres rødder; der er ingen bark, blade, og fuglene besøger dem heller ikke på samme måde. De kan ganske enkelt ikke skabe ilt til os mennesker, som de kan, når de står ude i naturen.

Så med den rette træpleje kan dine mange ting af træ holde i mange år, men på et tidspunkt vil man på trods at den bedste form for behandling se det smuldre mellem ens fingre og rådne op, så man heller ikke kan bruge det som brænde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *