Misbrugscenter

Kom ud af pillemisbruget med hjælp fra et misbrugscenter

Kom ud af pillemisbruget med hjælp fra et misbrugscenter

advertorial

Har du oparbejdet en afhængighed og et overforbrug af receptpligtig medicin? Så bør du hurtigst muligt tage kontakt til et misbrugscenter.

Hvordan kan et misbrugscenter hjælpe mig?

Måske forbinder du mest af alt ordet misbrugscenter eller behandlingscenter med et sted hvor hardcore alkoholikere eller ditto misbrugere af hårde stoffer kommer for at blive afvænnet. Men faktisk er mange af deltagerne i et behandlings forløb på et misbrugscenter ganske almindelige mennesker, som er kommet ud på et sidespor.

Misbrugsbehandling er ikke udelukkende forbeholdt inkarnerede drankere eller narkomaner. Du kan få endog særdeles stor glæde af et behandlings forløb på et misbrugscenter selv om du ”kun” er afhængig af læge ordineret medicin.

image

Der ud over skal du huske på at dit misbrug er alvorligt nok selv om der er tale om piller og ikke sprøjter. Det kan være nøjagtig lige så vanskeligt at komme ud af en medicin afhængighed som et konventionelt stofmisbrug. De medikamenter, du bruger som smertestillende medicin, vil nemlig have meget mere til fælles med eksempelvis heroin end du måske lige går rundt og tror.

Er du blevet afhængig af de såkaldte opioider, som blandt andre tæller Tramadol, Oxycontin og Fentanyl, er det faktisk rigtig vigtigt at du opsøger professionel hjælp til afvænning.

De abstinenser, du vil opleve når du prøver at kvitte pillerne på egen hånd, minder faktisk til forveksling om dem som en narkoman oplever under en ”kold tyrker”. Og ud over det at du har stor risiko for tilbagefald i løbet af den tid abstinenserne raser kan de faktisk også være direkte farlige for dig.

Lad et misbrugscenter hjælpe med din afvænning?

På et misbrugscenter kan du detoxe under overvågede forhold og i trygge rammer – og efterfølgende få terapi til at bearbejde din afhængighed. Du kan læse mere om misbrugsbehandling på Behandlingscenter Stiens hjemmeside behandlingscenter-stien.dk.