Le Klint er både klassisk og nyt design

Man kan ikke sige “lamper i dansk kvalitet og design”, uden at tankerne ledes i retning af Le Klint. Den danske designvirksomhed, som formentlig er mest kendt for sine klassiske, plisserede lampeskærme, lækkert design og smukt håndværk.

Mange kender for eksempel den originale og klassiske Saxlampe, der kan trækkes ud fra væggen og skubbes ind igen som en harmonika alt efter, hvor man har brug for lyset. Eller den ikoniske og detaljerige pendel, Frugtlygten, som blev skabt i 1944 og stadig er populær i dag. 

Uanset om man er på udkig efter en loftslampe, en bordlampe, en væglampe eller en helt fjerde form for belysning, har Le Klint helt sikkert mindst ét stilsikkert bud af høj kvalitet. Der er noget at gå efter for enhver smag og til ethvert hjem i Le Klints univers.

Historien om Le Klint-lamperne går helt tilbage til starten af 1900-tallet. Dengang designede P.V. Jensen-Klint nemlig den første plisserede lampeskærm til en petroleumslampe, som han også selv havde havde tegnet.

Den plisserede skærm blev forbedret og forfinet, og i 1943 stiftede Tage Klint så virksomheden Le Klint. Tage Klint var søn af P.V. Jensen-Klint.

Den dag i dag er de plisserede skærme stadig noget af det, de fleste kender Le Klint for. Og mange af klassikerne er også fortsat i høj kurs og på manges ønskelister herhjemme og rundt omkring i verden.

Men Le Klint lancerer også stadig nye lampedesigns i samarbejde med unge talentfulde designere og arkitekter. Som eksempel kan nævnes modellen Mutatio, der fås som henholdsvis bord- og væglampe. Den ikoniske og nytænkte Mutatio er designet af Christian Troels og vandt prisen som det bedste lampedesign i forbindelse med årets Design Awards i 2014. 

Nye kollektioner er altid inspireret af tidens trends og mode, samtidig med at de har klare referencer til alt det, vi kender bedst fra det klassiske Le Klint-univers.