Pas på automatpiloten ved fejlsøgning på tavleanlæg

Der skal som sådan kun være en automatisering ved fejlsøgning på et tavleanlæg, og det skal være den slags, som man selv sætter systemet til at reagere på og søge efter konstant.

Det er jo her, at automatiseringen fungerer optimalt, fordi den ikke skal hvile, have løn, brokker sig, skal spise med videre – den kører konstant, indtil man slukker den, eller den selv går i stykker.

Men når der så bliver meddelt om en fejl, så skal det være her, at mennesket træder til og undersøger, hvad der er tale om for en fejl; selv hvis systemet selv kan rette på fejlen uden at blive bedt om det, så skal det noteres i en rapport, at den givne fejl har været der, så man har en oversigt over det.

Nu bruger sådan nogle fejlanlæg jo mange steder til at se, hvad der kan forekomme af fejl, og man kan programmere sådan et tavleanlæg til at reagere på nogle bestemt udslag af fejl, så man mere eller mindre sikkert kan se sig frem til, hvad der er tale om for nogle fejl.

Så er det som sagt her, at et menneske skal komme til og konkludere, hvad der skal gøres, om man kan fikse det på stedet, om man skal lukke systemet ned og genstarte det, eller man bliver nødt til at tilkalde en tekniker i bygningen eller udefra.

Men man skal passe på med, at man ikke bare gør det samme hver gang per automatik, fordi det står foreskrevet, at man skal gøre sådan hver gang – specielt hvis man får de samme fejlmeddelser flere gange i streg.

Måske er der en årsag til, at disse fejl bliver ved at poppe frem, siden de ikke bliver løst godt nok eller kun virker i kort tid, når man retter dem.

Derfor skal man huske at bruge sin sunde skepsis og fornuft, inden man foretager sig noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *