Tænk på din hund som et menneske

Bare rolig, vi skal ikke til at komme med en længere udredning om, at dyr også er mennesker, og at de skal behandles på lige fod sådan: For så glæder vi os til at se hunde indtage direktørstillinger og mennesker spise mad fra gulvet – sådan er vi bare så forskellige.

Men der er bare mennesker, som ikke tænker over det ansvar, som det er at have en hund.

Bare fordi den ikke kan tale og kommunikere med dig, så vil en hund gå gennem ild og vand for dig, hvis den først føler, at den er en del af flokken – og den tillid skal gengældes.

Når du er gået fra at have tanken: Hvad koster en hund? Til at du har erhvervet den, så skal du gerne virkelig have overvejet grundigt, om du magter at kunne håndtere sådan et væsen med alt, hvad de indebærer.

Og her tænker vi både dig, der overvejer at få en hund til familien, dig selv alene eller fordi, dine børn plager efter en hund.

For er det egentlig bare en dille, der lige er slået ned i dig/jer, eller er det faktisk et projekt, I vil engagere jer i med hud og hår?

For selvom man har købt hunden og per definition ejer den, så er det ikke en handelsvare på linje med et dødt produkt: her skal man fodre, passe, lufte og meget andet med sådan en størrelse – hele dens levetid.

Tænk sig, hvis du blev vraget af en familie og blev indleveret til et internat.

Godt nok kan man så få en ny familie (hvis man er heldig), men tænk sig lige på det tillidssvigt, der er sket her?

Det ville da sætte sig hårde spor hos mennesker at opleve, og det ser man også hos dyr.

Så vær derfor bevidst om, hvorvidt du tror, du kan magte at overkomme sådan et dyr hele dets liv – det fortjener den trods alt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *